Evo jednog jednostavnog jela sa samo par sastojaka koje ce vas oduševiti. Lagano zapečeno a mekano slatkasto svinjsko meso. Ovo je jedno od masnih jela Šangajske kuhinje o kojoj smo govorili u jednoj od prethodnih objava.
Ovo jelo u Kini je poznato baš svima, a postoje i mnoge njegove varijante. Neke od dobro poznatih varijanti uključuju čak i hobotnicu. Zvuči čudno, ali jako je fino!
ZA PRIPREMU VAM JE POTREBNO:
- 400g svinjskog carskog mesa
- 2 žlice smeđeg šećera
- 5-6 žlica rižinog vina (shaoxing)
- 3-4 žlice ulja
- 2 žlice tamnog soja umak a
- 4 žlice svijetlog soja umaka
- voda
PRIPREMA
- Narežite meso na kockice otprilike 3x3cm te ga savite kuhati u već zakuhalu vodu. Nakon dvije do tri minute kuhanja izvadite meso da se ocijedi te ga odložite sa strane.
- U woku zagrijte ulje i dodajte šećer. Kad se šećer rastopi dodajte meso i pržite ga na jakoj vatri oko 5 minuta. Meso se mora lagano zapeći i dobiti finu zlatnu boju.
- Dodajte rižino vino, sojin umak i vodu te ostavite da se poklopljeno kuha otprilike sat vremena ,na umjerenoj temperaturi.
Svakih 5-10 minuta promiješajte meso da se ne primi za dno woka. Pirjajte dok ne dobijete fini gusti umak.
PRIJE SERVIRANJA POSIPAJTE SITNO SJECKANIM MLADIM LUKOM! DOBAR TEK!