Ovaj tjedan nam je cijeli sladak! U prethodnoj objavi saznali smo kako se priprema pohani sladoled, a danas ćemo saznati kako ispeći još jedno voće – banane. Banane su najbogatije vitaminom B i C, Kalijem i Manganom, a tu je i visok postotak vlakana.
Pečene banane izvrsnog su okusa, a ako ih često jedete pečena banana će vam biti pravo osvježenje i užitak.
Priprema:
- Narežite bananu na kolutiće ili na ploške, kako vam više odgovara! Zagrijte ulje u dubljoj tavi s neljepljivim dnom. Uvaljajte banane u tijesto i pržite na srednje jakoj vatri dok banane ne poprime zlatno smeđu boju sa svih strana. Kad banane budu pečene, odložite ih na kratko na papirnati ubrus da se višak ulja ocijedi.
- Posložite pečene banane na veliki tanjur, a na njih stavite kuglu sladoleda od vanilije. Posipajte s malo smeđeg šećera, preljevom od čokolade… Zapravo, stavite što god još želite jer ne može biti preslatko, zar ne!
- Odmah poslužite i uživajte!
Sastojci:
- 1 ½ šalica banana narezanih na kolutiće ili ploške.
- Ulje
- Sladoled od vanilije ili neki drugi
- Smeđi šećer, čokoladni preljev ili što god želite za posipanje
Za tijesto će vam trebati:
- 4 žlice brašna
- 4 žlice rižinog brašna
- 1 žlica kukuruznog brašna
- Prstohvat praška za pecivo
- Prstohvat soli