Jeste li za pohani sladoled?

Pohani sladoledPohani sladoled… Ima ljudi koji za njega još nisu ni čuli pa se čudom čude kako se sladoled može pohati!? E, pa može! Ide nam i lijepo vrijeme, trebat će nam neko slatko osvježenje, stoga vam donosimo ovaj izvrstan recept za kineski pohani sladoled.

Pohani sladoled je jedan od najfinijih deserata na svijetu, a svaki desert je još slađi kad je priprema lagana. Jedino je vrijeme pripreme malo dugo, ali mnogi sretnici s dobrim zamrzivačima i ne će dugo čekati da se sve završi. Potrebno je sladoled dobro zamrznuti, na što nižoj temperaturi kako bi što više umanjili utjecaj topline na sam sladoled.

Priprema:

  1. Sladoled dobro zamrznite, na najnižoj mogućoj temperaturi.
  2. U jednoj zdjeli pomiješajte usitnjeni keks i orahe, a u drugoj zdjeli odvojite žumanjke od bjelanjaka. Koristite samo bjelanjke.
  3. Bjelanjke dobro razmutite vilicom i zatim velike kugle sladoleda umočite sa svih strana. Nakon bjelanjka, sladoled dobro uvaljajte u usitnjenu smjesu oraha i keksa. Kad se kugla sladoleda obloži keksom i orasima, omotajte je prozirnom folijom i vratite u zamrzivač da se sve dobro zaledi.
  4. Kad se smjesa oko sladoleda zaledi, izvadite kugle iz folije i ponovite postupak s bjelanjcima i smjesom od oraha i keksa. Ponovo uvaljane kugle sladoleda, vratite natrag u zamrzivač i držite dovoljno dugo da se dobro zaledi. Vrijeme ovisi o vašem zamrzivaču.
  5. Uzmite manji, duboki lonac, ulijte ulje i zagrijte. Prije stavljanja sladoleda u ulje, možete još jednom kugle sladoleda uvaljati u bjelanjke i smjesu od oraha i keksa.Pecite sladoled dok ne dobije smeđu boju, ne previše tamnu!
  6. Sladoled obavezno iz ulja stavite na papirnatu podlogu i pustite na kratko da se ulje ocijedi.

Sastojci

  • 1/2 kg sladoleda po izboru
  • 2 jaja(belance)
  • 100 gr mlevenih oraha ili lesnika
  • 100 gr melevenog keksa
  • ulje