Priprema:
Narežite pileći file na komadiće. Napravite marinadu, pomiješajte soja sos, maslinovo ulje, limunov sok, majčinu dušicu, mažuran i curry, a soli dodajte prema želji.
Da biste napravili slatko kiseli umak prvo narežite dvije paprike na sitne komade i dinstajte na maslinovom ulju i maslacu nekoliko minuta. U vodi razmutite ketchup, kao i limunov sok, i ocat, a zatim sve dodajte u papriku. Ostavite tako da vrije 5 minuta i da malo ispari. Dodajte šećer, a nakon dvije do tri minute zgusnite umak kukuruznim škrobom, razvodnjenim u dvije žlice vode.
Ocjedite piletinu i ispržite u zagrijanom ulju. Kad piletina bude gotova, stavite je u posudu s neljepljivim dnom te prelijte umakom i nekoliko puta promiješajte da se ravnomjerno začini. Tako ostavite na vatri dok ne provri.
Ako želite, na kraju možete posuti i malo sezama!
Dobar tek!
Sastojci za piletinu:
- Pileće meso – 600 g, file
- Umak od soje – 3 do 4 žlice
- Maslinovo ulje – 3 do 4 žlice
- Limun – Sok od polovine limuna
- Majčina dušica – 2 prstohvata
- Mažuran – 1 prstohvat
- Curry – pola žlice
Sastojci za umak:
- Ketchup – 150 ml
- Crvena paprika – 1 komad
- Ljuta paprika – 1 kom
- Maslac – 1 žlica
- Maslinovo ulje – 1 žlica
- Limun – sok od 1 limuna
- Ocat – 50 ml
- Šećer – 3 žlice
- Voda – 150 ml
- Kukuruzni škrob – dvije žlice