Piletina u slatko kiselom umaku – Fino i brzo

Priprema:

Piletina u slatko kiselom umakuNarežite pileći file na komadiće. Napravite marinadu, pomiješajte soja sos, maslinovo ulje, limunov sok, majčinu dušicu, mažuran i curry, a soli dodajte prema želji.

Da biste napravili slatko kiseli umak prvo narežite dvije paprike na sitne komade i dinstajte na maslinovom ulju i maslacu nekoliko minuta. U vodi razmutite ketchup, kao i limunov sok, i ocat, a zatim sve dodajte u papriku. Ostavite tako da vrije 5 minuta i da malo ispari. Dodajte šećer, a nakon dvije do tri minute zgusnite umak kukuruznim škrobom, razvodnjenim u dvije žlice vode.

Ocjedite piletinu i ispržite u zagrijanom ulju. Kad piletina bude gotova, stavite je u posudu s neljepljivim dnom te prelijte umakom i nekoliko puta promiješajte da se ravnomjerno začini. Tako ostavite na vatri dok ne provri.

Ako želite, na kraju možete posuti i malo sezama!

Dobar tek!

Sastojci za piletinu:

  • Pileće meso – 600 g, file
  • Umak od soje – 3 do 4 žlice
  • Maslinovo ulje – 3 do 4 žlice
  • Limun – Sok od polovine limuna
  • Majčina dušica – 2 prstohvata
  • Mažuran – 1 prstohvat
  • Curry – pola žlice

Sastojci za umak:

  • Ketchup – 150 ml
  • Crvena paprika – 1 komad
  • Ljuta paprika – 1 kom
  • Maslac – 1 žlica
  • Maslinovo ulje – 1 žlica
  • Limun – sok od 1 limuna
  • Ocat – 50 ml
  • Šećer – 3 žlice
  • Voda – 150 ml
  • Kukuruzni škrob – dvije žlice

Leave a reply