Wasabi beef steak – Priprema :
U ne metalnoj posudi izmješajte Wasabi, teriyaki umak, soja umak i češnjak te u toj marinadi marinirajte meso nekoliko sati ili još bolje ostaviti meso preko noći.Miso juhu razmutimo sa tri šalice vode te stavimo kuhati.
Kada zavrije dodamo rižu i gljive te kuhamo dvanaest minuta. Na prethodno zagrijanu grill tavu stavimo peći odrezak i pečemo ga sa svake strane po dvije minute na umjerenoj (srednjoj) temperaturi. Zatim ga prebacimo u već zagrijanu pećnicu i pečemo još pet minuta na 150 °C.
Ostavite odrezak dvije minute da se odmori. Nakon toga spreman je za serviranje! Na sredinu svakog tanjura stisnite manju količinu wasabija, te preko njega složite fino rezano meso, stavite pomoću kalupa rižinu salatu i sve je spremno za ODLIČAN ručak.
Sastojci :
- 4 deblja odreska
- 3 žličice Wasabi paste
- 4 žlice svijetlog soja umaka
- 1 žličicu mljevenoga češnjaka
- ½ šalice Teriyaki umaka
- 1½ šalicu kuhane sushi riže
- ¼ šalice rezanih suhih gljiva
- 2 instant pakovanja crvene miso juhe