Gljive namočite 30 minuta u hladnoj vodi. Ocijedite ih i pritom ostavite 150 ml vode preostale od namakanja. U međuvremenu u teflonskoj tavi bez dodatka masnoće popržite sečuanski papar da počne mirisati. Zgnječite ga. Meso osušite papirnatim ubrusom i narežite na tanke vrpce.
Mrkve operite, očistite, ogulite i narežite na prutiće. Papriku operite, očistite i narežite na vrpce. Mladi luk očistite, operite i ukoso narežite na 2 – 3 cm velike komade. Luk ogulite, prepolovite i narežite na vrpce. Češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. Izdanke ocijedite.
U woku zagrijte 1 žlicu ulja. Mrkve i luk pržite 2 – 3 minute uz stalno miješanje i pomaknite na rub. Dodajte papriku i mladi luk te pržite još 2 – 3 minute. Pomaknite na rub. Dodajte još 1 žlicu ulja pa uz stalno miješanje 2 – 3 minute pržite gljive. Dodajte izdanke i češnjak te sve zajedno pirjajte minutu. Sve povrće gurnite uz rub.
Dodajte preostalo ulje te hrskavo popržite meso. Zalijte vodom u kojoj su se namakale gljive, dodajte sojin umak, worcester umak, Kung Po umak i sečuanski papar. Pustite da zakuha i sve dobro pomiješajte.
Napomena:
Za pečenje, pirjanje ili prženje poslužite se wok tavom iz naše trgovine.
Sastojci:
Sastojci za 4 osobe:
40 g osušenih mu-err gljiva
1 žličica sečuanskog papra
400 g svinjskih odrezaka
2 – 3 mlade mrkve (150 g)
1 zelena paprika, 2 mlada luka
1 glavica luka (200g), 1 češanj češnjaka
100 g bambusovih izdanaka iz konzerve
3 žlice neutralnog biljnog ulja
3 žlice tamnog sojinog umaka
1 žličica worcester umaka
2 – 3 žlice Kung Po umaka (ljuti umak od graha)