Izrađeni od samo dva sastojka – bijelog rižinog brašna i vode, rižini rezanci rijetko se mogu naći u običnim trgovinama. Asia Store donosi vam direktno iz Kine originalne rižine rezance i druge rižine proizvode.
Svestrani rižini rezanci mogu se pržiti, koristiti u juhama, s raznoraznim umacima. Delikatnija tekstura i okus od pšenične tjestenine nije jedina razlika između ove dvije vrste tjestenina. Rižini rezanci imaju vrlo nizak udio masnoće i nemaju glutena.
Rižini rezanci imaju vrlo malo kalorija, sadrže proteine i dijetalna vlakna, a količina šećera je zanemariva. Ovi rezanci sadrže i vrlo nizak udio ugljikohidrata i masti. Ipak, treba imati na umu da način kuhanja može povećati masti. Primjerice, ako ih kuhate i pržite u Pad Thai varijanti, masti će se dići značajno, jer rižini rezanci upijaju masti onoga s čime se kuhaju. Ako želite da količina masti i dalje bude zanemariva i niska, kuhajte ih u juhama ili na pari sa povrćem. Dakle, sve ovisi o načinu pripreme.
Rižini rezanci su
Bez glutena
Rižini reznaci su bez glutena – prirodno. Oni koji pate od celijaklije ili su osjetljivi na gluten, trebali bi u prehranu uvrstiti ovu tjesteninu. Konzumiranje rižinih rezanaca ne dovodi do plinova, nadutosti, proljeva ili zatvora.
Nakon kalcija, fosfor je drugi najobilniji mineral u tijelu. Radeći zajedno, ova dva minerala jačaju kosti i zube. U rižinim rezancima zabilježena je količina fosfora koja je dovoljna za dnevni unos, a fosfor će pomoći i u čišćenju bubrega.
Češćom konzumacijom rižinih rezanaca svoje ćete tijelo opskrbiti manganom. Taj je spoj odgovoran za aktiviranje enzima i antioksidansa, a dovoljno mangana u prehrani također uravnotežuje rad hormona, regulira razinu šećera u krvi i sprječava njeno zgrušavanje.