Recept za pripremu Kung Pao piletine

Priprema jela

1. Pomiješajte sastojke za marinadu. U marinadu stavite pileće meso te posudu stavite u hladnjak na 20-30 minuta.

2. U maloj posudi pomiješajte sastojke za umak.

3. U wok tavi na vrućem ulju kratko prepržite chilli, đumbir, češnjak i luk. Dodajte piletinu i pecite je dok ne poprimi zlatnu boju.

4. Dodajte umak dok ne zavrije. Nakon toga dodajte kikiriki te temeljac i kukuruzno brašno koje ste prethodno pomiješali. Držite na vatri još nekoliko minuta uz stalno miješanje.

Ovako pripremljenu piletinu poslužite sa rižom.

Sastojci za 4 osobe

Marinada
1 žlica rižinog vina (sake)
1 žlica ulja od kikirikija (ili običnog biljnog ulja s nekoliko kapi sezamovog ulja)
1 žlica sojinog umaka
pola žličice soli
1 žlica kukuruznog brašna
250 g pilećih prsa

Umak
3 žlice sojinog umaka
2 žlice rižinog vina (sake)
3 žlice rižinog octa
2 žlice šećera
2 žlice hoisin umaka

2 žlice ulja od kikirikija ili običnog biljnog ulja
4 sušena crvena chillija
malo đumbira
1 usitnjeni režanj češnjaka
1 mladi luk, narezan na manje komadiće
50 g kikirikija
2 žlice kokošjeg temeljca
1 žlica kukuruznog brašna