Recept za Korejske palačinke

Koresjke palačinkeS ovim receptom moći ćete potrošiti velike količine raznolikog povrća, a da pritom nitko za stolom ne prigovara zašto nema mesa na meniju. Zapravo, čak je sigurno da će oni koji ne vole povrče voljeti ovo jelo!

Korejske palačinke zvane i Pajeon su idealne za zdravi doručak, a bez problema mogu zamijeniti i cijeli ručak. Koresjek palačinke su i odličan izbor kao “party” hrana za druženje s prijateljima.

Kada god ih poslužite svi će uživati u njima!

Priprema

Sve povrće (kineski kupus, mrkvu, crvenu papriku, krumpir, tikvicu i mladi luk) operite, očistite i sirove nasjeckajte ili naribajte na tanke male rezance.

Od 330 grama glatkog brašna, 350 ml vode, 1 jaja, žličice i pol soli te pola žličice limunove trave napravite tekuću smjesu kao za palačinke.

Smjesu prelijte preko naribanog povrća i sve dobro pomiješajte.

Zagrijte teflonsku, keramičku ili neku drugu tavu za koju se ne lovi hrana i na nju žlicom stavite peći palačinke po cijeloj širini. Gledajte da vam debljina smjese bude debela oko 1 cm.

Ja tavu nisam uljio jer sam htio da palačinke budu suhe kao pogača i da kasnije super upiju umak.

Ispecite ih s obje strane dok ne postanu čvrste i vidite da su zapečene.

Najbolje ih je narezati na manje trokute i tako poslužiti uz umak.

Umak napravite od 50 ml sojinog umaka, 25 ml vode, pola žlice aceta balsamica i pola žlice sezamovog ulja. U njega dodajte još jednu žlicu šećera, žličicu crvene paprike, žličicu sjemenki sezama i mali režanj svježe drobljenog češnjaka. Sve dobro pomiješajte i poslužite odmah uz tople korejske palačinke.

Sastojci

  1. Kineski kupus (85 g)
  2. Mrkva (65 g)
  3. Crvena paprika (75 g)
  4. Krumpir (55 g)
  5. Mladi luk (25 g)
  6. Tikvica (85 g)
  7. Glatko brašno (330 g)
  8. Jaje (1 kom)
  9. Češnjak (1 režanj)
  10. Voda (375 ml)
  11. Soja umak (50 ml)
  12. Aceto balsamico, sezamovo ulje
  13. Sezam i razni začini

Leave a reply