Puding s ličijem i mangom

Mango je dobar za zdravljeDobrobiti manga donedavno nisu bile dovoljno poznate u našim krajevima, no sve više se priča o njegovim ljekovitim svojstvima pa čak i kad je puding u pitanju!

Istraživanja potvrđuju da je zbog bogatstva nutrijenata, mango učinkovit kod mnogih bolesti, a sav ljekovit potencijal ovog voća znanstvenici još uvijek otkrivaju.

Dosadašnjim istraživanjima potvrđeno je blagotvorno djelovanje manga na probavu, bolesti srca i krvnih žila, karcinom, libido, anemiju i dijabetes. Mango se koristi i za poboljšanje stanja problematične kože te čišćenje organizma.

U ovom pudingu osim manga, zdravlju doprinosi i Liči, također slabo poznato voće. Liči sadrži ogromnu količinu vitamina, vlakana i antioksidanasa. Prema nekim izvorima voće Liči ima više vitamina C od narandže i limuna, značajnu količinu kalija i podjednaku količinu vlakana kao neoguljena jabuka.

Pripremite puding prema uputama:

U posudu stavite vodu i pustite da proključa, tada umiješajte tapioku. Kuhajte, često miješajući oko 10 minuta. Poklopite i maknite s plamena. Ostavite 25 do 30 minuta da perle odstoje.
Odlijte sirup iz konzerve ličija u malu posudu te dodajte šećer i koricu limete (limuna). Kuhajte i miješajte desetak minuta, zatim maknite s plamena i pustite da odstoji 5 minuta.
Ličije grublje nasjeckajte i stavite u zdjelu sa mangom. Tapioku procijedite kroz cjedilo i isperite pod hladnom vodom te dodajte voće.
Skuhani sirup ličija također procijedite i dodajte u zdjelu s voćem. Umiješajte i sok limete te ostavite 1 sat da se okusi sljube.

Sastojci:

6 šalica vode
1 mala šalica tapioka perli S
1 konzerva (560 g) ličija u sirupu
2 žlice šećera
2 trakice (ili naribane) korice limete ili limuna
1 veliki mango
1 žličica svježeg soka limete