Kineska kuhinja je vrlo zdrava i ukusna, a jela pripremana na način koji se koristi u pokrajini Szechuan obilježava dodatna ljutina, ali je i okus nešto posebno. Pikantna junetina na Szechuan način jedno je od najpoznatijih jela iz te pokrajine. Isprobajte!
Priprema jela:
Paprike očistimo i narežemo na trakice, a meso očistimo od žilica i kožica te ga narežemo na tanke ploške.
Zatim meso premjestimo u posudu za mariniranje, prelijemo ga polovicom sojinog umaka, dodamo polovicu umaka od ljutih papričica, dobro izmiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak na dva sata.
U ugrijani wok ulijemo dvije, tri žlice ulja, dodamo marinirano meso i pržimo ga 5-6 minuta, stalno miješajući.
Potom dodamo koncentrat rajčice, preostali umak od ljutih papričica, trakice paprika, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri.
Nakon tri, četiri minute pirjanja ulijemo preostali sojin umak, umak do crnog graha, med, promiješamo i kuhamo još toliko.
Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
Sastojci za 4 osobe:
- juneći but, 600 g
- svježa zelena paprika, 1
- svježa crvena paprika, 1
- umak od graha 120 ml
- crni koncentrat rajčice, 1 žlica
- umak od ljutih papričica, 1 žlica
- med od bagrema, 1 žlica
- sojin umak, 20 ml
- ulje