Azijsko povrće u umaku od kamenica jelo je koje možete pripremiti i poslužiti kao prilog, ali možete i kao glavno jelo. Pogotovo oni koji nisu veliki ljubitelji mesa ovako pripremljeno azijsko povrće zavoljet će momentalno!
Tko bi još mogao voljeti kuhano azijsko povrće? Pa oni koji baš i ne vole previše vremena provoditi u kuhinji ili čak oni koji u njoj nisu posebno vješti. Kratko vrijeme pripreme i vrlo jednostavan recept, ovaj prilog / glavno jelo učinit će jedno od vaših omiljenih jela azijske kuhinje.
Priprema:
- Napravite umak od ulja i kamenica s 1 žlicom vode u tavi. Kuhajte 2-3 minute dok se umak ne zasjaji, a zatim stavite na stranu.
- U velikoj posudi zakuhajte slanu vodu te dodajte zeleno povrće. Smanjite na umjerenu temperaturu i kuhajte 2 do 3 minute. Prokuhano povrće odložite na papirnati ubrus i posušite.
- Za posluživanje: Veće glavice prerežite na pola, te sve skupa servirajte na tanjur. Začinite pripremljenim umakom . Dobar tek!
Sastojci:
- 1 žlica biljnog ulja
- 2 žlice umaka od kamenica
- 350g miješanih azijskog povrća kao što je pak choi, choy sum ili tatsoi