Lo Mein s kozicama i povrćem

Priprema rezanaca:

U velikom loncu, skuhajte kineske rezance prema uputama o pripremi naznačenima na ambalaži. Kad rezanci budu kuhani, procijedite ih i ostavite sa strane.

Priprema umaka:

Pomiješajte juhu, umak od kamenica, umak od soje, ulje od sezama i ljuti Sriracha umak u većoj zdjeli. Možda će vam se činiti da ste napravili previše umaka, ali niste! Imate puno tjestenine i povrća za „pokriti“ njime.

Za glavno jelo:

Zagrijte wok na jakoj vatri. U vrući wok dodajte jednu žlicu biljnog ulja, pola češnjaka, polovinu đumbira i jedan mladi luk. Sve zajedno pržite 30-ak minuta. Zatim dodajte kozice i pržite dok se kozice ne zarumene i stisnu. Još otprilike 2 minute.

U woku u kojem ste pržili povrće i kozice, zagrijte još jednu žlicu biljnog ulja  i dodajte ostatak bijelog luka, đumbir i mladi luk. Pržite pola minute i zatim dodajte gljive, celer, mrkvu i kupus. Pržite sve zajedno uz miješanje dok povrće ne dobije zlatno smeđu boju, oko 5 minuta.

Razmutite gustin u dvije žlice hladne vode. Otopljen gustin dodajte u umak. Umak zatim dodajte u wok s povrćem i pustite da lagano zavrije. Zatim u wok dodajte kozice, začine po želji, rezance i poslužite!

Dobar tek!

Sastojci:

Rezanci: 

Umak:

Lo Mein:

  • 2 žlice biljnog ulja
  • 1 žlica mljevenog češnjaka
  • 2 žlice mljevenog đumbira
  • 1 šalica tanko narezanih gljiva
  • 2 stabljike celera, sitno rezanog
  • 1 velika mrkva, naribana
  • 1 svežanj mladog luka
  • 1 kg zamrznutih ili svježih kozica
  • 1/4 glavica kupusa, fino narezanog
  • 2 žlice kukuruznog škroba