Priprema rezanaca:
U velikom loncu, skuhajte kineske rezance prema uputama o pripremi naznačenima na ambalaži. Kad rezanci budu kuhani, procijedite ih i ostavite sa strane.
Priprema umaka:
Pomiješajte juhu, umak od kamenica, umak od soje, ulje od sezama i ljuti Sriracha umak u većoj zdjeli. Možda će vam se činiti da ste napravili previše umaka, ali niste! Imate puno tjestenine i povrća za „pokriti“ njime.
Za glavno jelo:
Zagrijte wok na jakoj vatri. U vrući wok dodajte jednu žlicu biljnog ulja, pola češnjaka, polovinu đumbira i jedan mladi luk. Sve zajedno pržite 30-ak minuta. Zatim dodajte kozice i pržite dok se kozice ne zarumene i stisnu. Još otprilike 2 minute.
U woku u kojem ste pržili povrće i kozice, zagrijte još jednu žlicu biljnog ulja i dodajte ostatak bijelog luka, đumbir i mladi luk. Pržite pola minute i zatim dodajte gljive, celer, mrkvu i kupus. Pržite sve zajedno uz miješanje dok povrće ne dobije zlatno smeđu boju, oko 5 minuta.
Razmutite gustin u dvije žlice hladne vode. Otopljen gustin dodajte u umak. Umak zatim dodajte u wok s povrćem i pustite da lagano zavrije. Zatim u wok dodajte kozice, začine po želji, rezance i poslužite!
Dobar tek!
Sastojci:
Rezanci:
Umak:
- 1 vrećica kokošje juhe, u 1 3/4 v
- 2 žlice umaka od kamenica
- 3 žlice umaka od soje
- 1 žlica sezamovog ulja
- 1 žlica Sriracha chili umaka
Lo Mein:
- 2 žlice biljnog ulja
- 1 žlica mljevenog češnjaka
- 2 žlice mljevenog đumbira
- 1 šalica tanko narezanih gljiva
- 2 stabljike celera, sitno rezanog
- 1 velika mrkva, naribana
- 1 svežanj mladog luka
- 1 kg zamrznutih ili svježih kozica
- 1/4 glavica kupusa, fino narezanog
- 2 žlice kukuruznog škroba