Foo Yoong Tan – Kineski omlet

Priprema :

Škampe oljuštimo i narežemo na manje komadiće.

U zdjeli razmutimo jaja te im dodamo škampe, mljeveno meso, mladice, mladi luk, i sve ostalo osim ulja. Smjesu dobro promiješamo da se sve lijepo sjedini.

U woku zagrijemo tri žličice ulja. Kada je wok potpuno zagrijan dodamo smjesu pazeći da nam promjer ne bude veći od 12cm.

Omlet bi trebao biti deblji u sredini, stoga koristite par štapića za pomicanje krupnijih sastojaka u sredinu woka. Pustimo ga zatim da se peče minimalno 3 minute ili do zlatno smeđe boje te ga preokrenemo . Tako ga pržimo sve dok nam obje strane ne budu dobro napuhane.

Koristite preostalu mješavinu jaja da biste napravili ukupno 3 omleta .

Sastojci :

  • 3 veća jaja
  • ½ šalice mladica od graha
  • 60 g mljevene svinjetine
  • 4 srednje velika škampa
  • 1 mladi luk sa peteljkama
  • ½ čajne žličice sezamovog ulja
  • 1 žličica Shaoxing vina
  • 1 čajna žličica umaka od kamenica
  • 2 čajne žličice soja sosa
  • Prstohvat šećera
  • 3 prstohvata bijeoga papra
  • 3 čajne žličice ulja