Priprema :
Škampe oljuštimo i narežemo na manje komadiće.
U zdjeli razmutimo jaja te im dodamo škampe, mljeveno meso, mladice, mladi luk, i sve ostalo osim ulja. Smjesu dobro promiješamo da se sve lijepo sjedini.
U woku zagrijemo tri žličice ulja. Kada je wok potpuno zagrijan dodamo smjesu pazeći da nam promjer ne bude veći od 12cm.
Omlet bi trebao biti deblji u sredini, stoga koristite par štapića za pomicanje krupnijih sastojaka u sredinu woka. Pustimo ga zatim da se peče minimalno 3 minute ili do zlatno smeđe boje te ga preokrenemo . Tako ga pržimo sve dok nam obje strane ne budu dobro napuhane.
Koristite preostalu mješavinu jaja da biste napravili ukupno 3 omleta .
Sastojci :
- 3 veća jaja
- ½ šalice mladica od graha
- 60 g mljevene svinjetine
- 4 srednje velika škampa
- 1 mladi luk sa peteljkama
- ½ čajne žličice sezamovog ulja
- 1 žličica Shaoxing vina
- 1 čajna žličica umaka od kamenica
- 2 čajne žličice soja sosa
- Prstohvat šećera
- 3 prstohvata bijeoga papra
- 3 čajne žličice ulja