Priprema jela
1. Potopite shiitake gljive u toplu vodu na 20 minuta. Ocijedite ih i narežite na manje komadiće.
2. U zdjeli za juhu prepržite luk, češnjak i špek. Dodajte gljive te također pržite nekoliko minuta.
3. Dodajte temeljac te kuhajte sve na srednje jakoj vatri 15-20 minuta.
4. U manjoj zdjelici pomiješajte sojin umak, šeri i škrob te umiješajte u juhu zajedno sa mladim lukom.
5. Držite na vatri još 2-3 minute dok se juha malo ne zgusne.
Sastojci za 4 osobe
50 g shiitake gljiva
2 žlice ulja
1 sitno nasjeckani luk
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
250 g šampinjona, narezanih na ploške
400 ml kokošjeg temeljca
50 g špeka ili pancete, narezanog na male komadiće
1 sitno nasjeckani mladi luk
1 žlica sojinog umaka
1 žlica šerija
1 žlica škroba
