S rižinim rezancima može se pogriješiti pa ih ljudi često izbjegavaju jer im ispadnu „kašasti“.
Ako želite skuhati savršena azijska jela s rižinim rezancima , ali i naša kontinentalna jela, pročitajte par dobrih savjeta.
Rižini rezanci su krhkiji i delikatniji od pšenične tjestenine. Zapravo su zbog toga lakši za pripremu, ali i treba biti nešto oprezniji. Za početak je najbolje rezance staviti u duboku zdjelu u kojoj ih je moguće miješati. Rezance koji su u toj zdjeli prelijte kipućom vodom, tako da budu potpuno potopljeni.
Svake 2-3 minute rezance malo promiješajte. Kada su potpuno opušteni i mekani na svim mjestima, oni su spremni. Uglavnom sveukupno trebaju 10 minuta namakanja u vodi.
Nakon što su spremni za uporabu, ocijedite ih i isperite pod hladnom vodom kako bi se zaustavilo daljnje kuhanje rezanaca. Ako ne želite da se lijepe, posipajte ih s malo sezamovog ulja. U ovo trenutku oni su gotovi i spremni za serviranje uz bilo kakav umak i povrće.
Ako bi s rižinim rezancima kuhali juhu, kuhajte ih izravno u juhu. Dodajte ih doslovno prije posluživanja, jer će se u tih par minuta skuhati.
Želite kuhati jela s rižinim rezancima?
Nabavite ih u Asia Store-u, u Arena centru i Ilici 52. Ne zaboravite i sezamovo ulje koje će vam pomoći u kuhanju rižinih rezanaca, ali i u začinjavanju salate.