Borsch juha – Najzdravija juha na svijetu

Priprema tradicionalne ruske juhe Borsch:

Recept za Borsch boršč

Opranu govedinu stavite u lonac i ulijte hladne vode da prekrije meso. Narežite 200 g slatkog kupusa i dodajte u isti lonac.

Crvenu ciklu, mrkvu, korijen peršina, korijen pastrnjaka i glavicu crvenog luka narežite na jednake sitne komade i dinstajte u poklopljenoj zdjeli, ali nemojte predugo, zajedno sa nekoliko tankih režnjeva slanine. Zatim sve to uspite u lonac u kojem se kuha Borsch.

Za zapršku uzmite jednu žlicu brašna i žlicu maslaca i stavite u borsch. Ogulite krumpir, narežite na polovine i dodajte u juhu. Također, na pola narežite i rajčicu te dodajte u boršč. Kuhajte dok cikla ne bude gotova. Dodajte šunku narezanu na kockice. U sokovniku iscijedite sok od cikle.

Kada je boršč gotov dodajte u njega ocijeđeni sok od cikle i još malo prokuhajte. Prije posluživanja začinite borsch kiselim vrhnjem i pospite nasjeckanim lišćem peršina ili mirodijama po želji.

Sastojci:

  • 1.5 kg govedine
  • 200 g slatkog kupusa
  • 500 g crvene cikle
  • 1 mrkva
  • 1 korijen peršina
  • 1 korijen pastrnjaka
  • 1 glavica crvenog luka
  • Nekoliko šnita slanine
  • Žlica brašna
  • Žlica maslaca
  • 2-3 oguljena krumpira
  • 2-3 svježe rajčice
  • 50 g šunke
  • 1 svježa cikla
  • 1 kiselo vrhnje
  • Malo peršina ili drugih začina